Om tvillingar

Telepati

2007-12-05 09:53 #0 av: Linda-Lou

Om förmågan att kommunicera genom tankens kraft.

Tvillingar har mer eller mindre en förmåga att kommunicera med tankens kraft. Detta behöver inte ses som övernaturligt utan som helt normalt då man ju legat i samma mage i 40 veckor för att sedan dela ett helt liv tillsammans.

Telepatin kan vara allt från att se vad den andra ser till att känna den andres känslor. Små barn som gråter utan orsak kan alltså vara att den andra tvillingen har ont. Så det har en anledning oftast. Tro det eller ej.

Det har ofta varit så att forskare har velat studera just tvillingar för att deras förmåga är unik. Bland annat så har man ju Tvillingregistret som registrerar tvillingars vanor och ovanor i enkäter som ska besvaras någon gång per livstid.

Det är ändå många frågor om telepatin tvillingar emellan, man lyckas helt enkelt inte kunna hitta det svar man söker...men å andra sidan, vill man avslöja sina hemligheter?

Jag har en jättebra telepatisk förmåga med min tvillingsyster och skulle nog vilja bevara vår hemlighet mot omvärlden för vad skulle annars vara så unikt med oss? Jo just det...att vi är två av mig. Eller är det två av henne? Eller två av oss? Hihihi nu har ni något att tänka på Fundersam

 

 

 

Anmäl
2007-12-11 10:02 #1 av: [Mariaxx]

Japp, håller med här...vi kan bara titta på varann så vet vi hur den andra mår m.m

Detta med att känna av varandra så bra är en av sakerna som beror på att man ju delat hela livet med den andra. Man blir extra lyhörd....

Anmäl
2007-12-16 21:08 #2 av: Tina-A

Så känner jag också med min syster. Vi är inte tvillingar, det skiljer 1 år mellan oss (jag är yngre) och nu bor vi tillsammans.

Det "läskigaste" vi varit med om var när vi var med om en.. vad ska man kalla det? "Äkta" telepatisk händelse. Detta var för kanske 6,7 år sedan. Jag satt och tänkte på en sak som hon sedan svarade på högt. När jag hörde henne säga ett svar på min fråga blev jag så otroligt chockad. Jag minns att jag sa "VA? Sa jag det där högt?".. Och hon svarade "vadå?".
Nej, inget hade sagts högt :)

Vi satt på en buss och vi hade pratat om klockor för en stund sedan och jag kunde inte släppa det där riktigt. Vi hade pratat om varför man vid andra varvet räknar "13" istället för "1" osv. Jag klurade lite och bussen rullade på. Sen kom jag på.. "Jag undrar varför man inte kan göra en klocka med alla siffror på, från 1-24, så man får med alla siffrorna så man slipper räkna anorlunda andra varvet"
Sekunden senare hör jag min syster säga högt "Jo, men det skulle nog bli en vääldigt stor klocka då!".

Ni kan ju tänka er hur förvånad jag blev :)

Helt sant.

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2007-12-17 09:13 #3 av: Linda-Lou

Skrattande Hahahaha jaa men vad kul att ni har en sådan förmåga att kommunicera. Det är förutom tvillingar också vanligt med syskon som levt väldigt nära varandra. Eller så har man "det" helt enkelt. Välkommen till tvillingar ifokus toppenskoj att du kikade in=)

God juloch gott nytt år!

Anmäl
2007-12-19 15:56 #4 av: OttoT

Lite så funkar det med min syster också, jag kan gå och tänka på en låt jag inte tänkt på på evigheter, ocg helt plötsligt börjar hon sjunga på den.. då frågar jag om jag nynnade på den just och då svarar hon att hon gått och tänkt på den hela dagen typ.

Anmäl
2007-12-19 18:40 #5 av: Linda-Lou

Skrattande Skumt samma här precis. Jag gjorde också det för ca 10 år sedan och så sitter Maria min syster och nynnar på den=) Jag vet att man blir paff...

Anmäl
2008-01-18 19:05 #6 av: Mysterious

så  är d med min kompis och mej... vi brukar säga att vi är tvillingar för en gång gick vi på en promenad i skogen med klassen  sedan säger hon att hon har ont i tån vilket jag oxå hade^^ jag frågade vilken tå hon ba: stortån(samma för mej)
sedan vilket ben? vänster (samma för mej) Eller jag tänkte på en låt så började hon sjunga den...vi brukar jämt göra sånna saker...alla säger vi liknar varandra...min kompis kom hem till mej  min mamma ba: ni är lika varandra :P (utseendet assow)

Anmäl
2008-01-28 23:17 #7 av: Mona22

samma här. jag och min syster har varit väldigt nära och visste precis hur den andra tänkte och kände. väldigt roligt faktiskt.

Anmäl
2008-02-04 02:00 #8 av: Muzzy

Jag vet inte om jag och min bror kan det här med telepati. Jag har då inte märkt av det åtminstone. Sen vet jag inte hur det var när vi var små, men det var åtminstone lite så. Ifall mamma eller pappa inte förstod t ex vad jag sa så fick min brorsa förklara vad det var jag sa och tvärtom. Men det kan man ju nästan säga är en sorts telepati kanske...Fundersam

Det vet man aldrig! Flört 

Mvh Miranda 

Anmäl
2008-03-16 00:03 #9 av: Liss

Jag har de så med min mor ist^^ Och de är väl just för att vi levt ensamma tillsammans och är så nära vänner.

Fast hon är lite speciell så.. hon kan ringa ibland och fråga om något är fel och jag svarar bara "VA?". Och då kan hon säga att de kändes bara som hon behövde ringa till mig och höra.. då har de ofta vart nått, att jag är ledsen eller liknande.

När vi träffas behöver hon bara titta på mig så vet hon om något är fel. Vi behöver nästa inte säga ord utan förstår varandra ändå. Eller att man säger "Hörru du mamma, har du sett den där du vet" och vi inte pratat om något speciellt innan, men hon vet ändå vad jag menar;P

De är väl mest hon som känner av helt enkelt.. visst förstår jag henne utan ord också och vet vad hon pratar om fast de är oförståligt för andra^^ Men känna av om hon mår dåligt gör jag inte.. men de kan bero på att hon oftast mår dåligt pågrund av sjukdom:)

Och de där med nynna sånger brukar vi med göra.. Jag 'är närmare min mor än min syster iaf:)

Anmäl
2010-03-17 09:41 #10 av: giffan

En fråga till er som har telepatin med varandra, ni har inte försökt att utveckla det till något mera?

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus 

Anmäl
2010-04-02 14:55 #11 av: BaraLisa

Det är superfascinerande och jag tror absolut på era upplevelser. Däremot tror jag att man kanske ska kalla det intuition eller något ord som inte är så starkt laddat och som kan få vissa att avfärda det hela som ovetenskapligt hokuspokus. Telepati som sådant är ju inte helt klarlagt ens i sitt ursprungliga sammanhang... Ska googla lite.

Med vänliga hälsningar Lisa

 

Anmäl
2010-04-02 15:03 #12 av: BaraLisa

Med telepati menas förmågan att få direkt mental kontakt med en annan person utan att man meddelar sig med hjälp av språk, koder, tecken eller andra fysiska signalformer, kort sagt tankeläsning. Flera vetenskapliga experiments har utförts genom åren, men inga resultat som tytt på existensen av telepati har klarat kritiska granskningar, utan har visat sig antingen bero på metodfel eller inte varit upprepbara av oberoende forskare. Detta gör att telepati allmänt betraktas som pseudovetenskap. Telepati beskrivs i många religiösa texter, och inom skönlitteraturen framför allt inom science fiction och fantasy.

 

http://sv.wikipedia.org/wiki/Telepati

Med vänliga hälsningar Lisa

 

Anmäl
2010-04-02 21:34 #13 av: giffan

Men då måste det ju var atelepati om man inte ens bor på samma ort men kan känna av varandra... eller?

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus 

Anmäl
2010-04-02 21:48 #14 av: [iurochskur]

Idag för bara några minuter sen överförde hon bilder till mig, min tvilling alltså. Vi pratade på msn och kom in på vilka låtar man ska ha på sin begravning. Jag fick upp röda läppar och skog. Vet inte alls vad låten hette och sa vad jag såg. Då rös hon och sa: helt rätt, det är While your lips still are red. Så jag fick helt rätt på den låten...utan att veta om det.

Hur förklarar man det? Jag har inte en aning om vad låten hette.

 

Anmäl
2010-04-03 00:23 #15 av: giffan

#14 Läskigt!!

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus 

Anmäl
2010-04-03 02:57 #16 av: Tina-A

#12: Det jag beskrev hände mig och min syster i #2 skulle jag kalla tankeläsning. Hon på något sätt läste ju av en väldigt, väldigt exakt tanke och gav ett väldigt exakt svar. För att svara så exakt på en sådan exakt tanke måste man veta vad tanken eller frågan är innan man svarar.
Eller vad tror du? Jag är absolut ingen expert men det som hände oss var verkligen exakt. Mer exakt än att båda tänker på samma sak utan verkligen direkt tankeläsning ord för ord.

#10: Nej, det har vi inte. Det som hände där på bussen har bara hänt 1 gång och vi brukar inte tänka så mycket på det. Kanske var en engångsgrej!
Visst tänker vi på samma låtar, kan känna av varandras känslor mer eller mindre, tänker på samma saker och sådär, men det känns mer som något som goda vänner också kan göra utan att det är något jättespeciellt inblandat..

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2010-04-03 02:57 #17 av: Tina-A

#14: Häftigt :)

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.